Hundstegräknare

Nu finns det tydligen hundstegräknare med. Lite onödigt kanske men jag blev faktiskt lite nyfiken på att se hur mycket min hund egentligen rör sig och kanske lägga upp ett schema så att han verkligen får den motionen han behöver. Nu tvivlar jag inte inte det mista på att han rör sig för lite, snarare för mycket men det skadar väl inte att ha koll? När vi jobbar går vår granne ut med honom, oftast i ca en timme åt gången. Det är iaf vad hon påstår, det skulle vara kul och se om det verkligen stämmer. Stegräknaren kan inte mäta hundens exakta steg men man kan på ett ungefär se hur aktiv hunden varit mm. 199;- kostar den typen jag sett.

Blir nog en beställning av ren nyfikehet.

image75

Badat

image74

Boris och Chili

image73
Idag fick Chili och Boris leka av sig. Hon börjar minsann bli kaxig. Kul att se att de passar så bra. Imorgon har jag planerat ett bad, det ser han nog inte fram emot. Jag jagade honom runt soffbordet i morse närmare bestämt 6:30 på morgonen. Vi hade gått på en morgon promenad och han var lerig. Jag gick in i badrummet för att få rätt temperatur på vattnet så jag kunde skölja hans tassar. Detta snappade han upp och vägrade, efter X-antal varv fick jag tillslut tag i honom. Men sen fick han godis.. då blev han nöjd :)

Marsvin

image72
Idag var vi hos Emma, Magnus kusin, och Boris ville så klart hälsa på marsvinen. Han försökte slicka och naffsa lite men som tur var där ett galler mellan dom. Marsvinen var minst lika nyfikna som Boris.

Hundvakt

Igår verkar det ha varit full rulle. Lämnade av Boris hos Magnus kusin Emma som skulle passa honom för dagen. När jag kom hem från jobb orkade Boris knappt hälsa. Han viftade på svansen, pussades men sen ville han nanna igen. Han sov hela eftermiddagen/kvällen... Kul att se honom så utslagen, för då vet man att han haft roligt idag.
image71
Bild: Magnus och Boris, Aug-07.

Ludd

image70
Happ. Leksaken höll i två dagar. Nu har han dessutom tagit sönder alla leksaker som han fick i julklapp. Vill inte slänga dom heller, för han leker mest med dom. De enda leksakerna som hållt är riktiga barnleksaker. Luddet är från bananens ena ben... ligger lite överallt. Dammsugaren åker fram.. igen.

Lilla busen

image69
Har man en korg full med leksaker men inte tycker dom är roliga lägre så får man ju hitta andra saker att leka med.

Tvätthögen

Igår hittade jag Boris i vår nytvättade tvätthög som jag sängt på sängen för att jag inte orkade ta tag i sorteringen av strumpor just då. Givetvis hittade han ngt knöligt att ligga på, han verkar gilla det.

image68


Banana-dog

Här leker Boris med sin nya leksak, han tyckte den var rolig... en kväll. Nu vill han mest bara ta av byxorna på den.

image67

Videoblogg

Tänkte att ni kanske ville se Boris-in-action. Här tigger han efter sina leksaker... detta är dock en mild version.. han brukar vara betydligt mer högljud och dra ut på det mer... Vår lille buse.


Kräsen hund.

image66

Boris har sin lilla korg med leksaker. Givetvis tar han inte fram dom själv. Nej nej.. lite pip, puppy-eyes och han får allt serverat. Japp.. det bästa till den bäste.

Mmm...

image65

Videoblogg



Boris och hans kompis Ceasar. Det roliga är att Ceasar självmant la sig ner för att Boris skulle ha en chans. Detta triggade ju såklart honom ännu mer. Det var roligt att se. Men skitig det var han...

Redo!

image64
Ibland har Boris en tendens att dissa en med blicken... Som här tex, ganska tydligt.

Videoblogg

Kanske inte det bästa videoklippet, men tänkte att ni kanske ville veta hur mkt Boris tyckte om Chili men hur lite Chili tyckte om Boris. Tjejer är rätt gnälliga ;)

 


Vill inte!

image63

Idag var det den första dagen på länge som Boris strejkade. När han inte vill mer så lägger han sig platt och vill inte gå mer. Då är oftast trött eller så har han inte fått som han vill. Nu är det ganska charmingt, när han var valp var det bara irriterade för han gjorde så alltid. :)

Bilder från idag

image61

Royal Canin

image60Oj. Boris orkade knappt träna idag. Är det solen? Kan det påverka så mycket? Det är ju fortfarande kallt i luften? Jag misstänker dock vårt foder, han gillar den inte alls och den senaste månaden har han nästan bara sovit. Knappt bajsat, men jag läste till mig mer info nu under tiden jag skrev inlägget att maten ger hunden mindre avföring och lukt. Är det egentligen bra? Alla mår väl bättre av att få bajsa?

Det ska vara ett lättsmällt hundfoder som hjälper till med att bygga upp en blank päls, frisk hud samt god munhälsa.

Dessutom tycker jag att han, trots att han inte äter upp allt, blivit lite tjockare. Vi doserar rätt och vi rör på oss mycket, eller ganska mycket för att vara en liten Shih tzu. Något står inte rätt till. Är fodret för fet?

Någon annan som har problem med detta?

Träning

Nu ska jag ut och träna Boris lite i lydnad. Han har slutat lyda, det är sjukt jobbigt och tråkigt då man inte vågar ha honom lös för helt plötsligt är han borta. Jag skyller på alla dumma tikar. Får bli kast med boll också.. så länge jag rör mig så lite som möjligt så ska det nog gå bra.

Mamma, pappa, barn

image59

Tandborstning

image58
Haha... Märks det att jag inte har några nya bilder på Borisen? Här borstar jag iaf hans tänder och visst blir dom fina.  Men nu har vi nästan slutat helt med det, anväder oss utav Plaque-off ist.

Bortförklaringar ;)

Det har inte blivit så mycket bilder/inlägg på Boris för att jag har varit sjuk. Legat under täcket och varit jättetråkig. Men idag var jag ensam hemma och tvingades gå ut med honom... Behövde inte gå så långt, för på ängen nästan precis utanför huset var det en del hundar. Sammanlagt var vi åtta st hundar som fick lukta och leka med varandra. Det fick duga som rastning... Många men korta promenader är vad som gäller idag. Orkar inte mer. Boris verkar vara slö idag ändå...


RSS 2.0