Boris ska få en trappa

Boris är så nyfiken av sig. Han älskar att sitta högt och kolla vad alla pysslar med. Det ligger förvisso i rasen men det är extra kul när min lille Boris gör det. Ända sen han var liten har vi tänkt på att bygga en liten trappa till honom så han når upp till fönstret så att han kan titta ut. En trappa som vi lätt kan plocka undan om vi får gäster.  Just nu skäller han till ibland när han ser folk i höghuset sidan om, när de står nära fönsterna med lampan tänd. Jag tror han skulle uppskatta att kunna titta ut genom fönstret, ist för att titta på mig då jag fastnar (kanske lite för länge) vid datorn.


Bild tagen imorse då en hund skällde utanför. Boris hoppade genast upp på soffan, vände blicken till mig och ville bli buren så han kunde se ut. Jag placerade honom på fönsterkarmen och där ville han stanna. Passade på att fota honom, tror en trappa kommer bli perfekt. (kolla bara på Boris, inte på mina halvt vissna blommor ;P)


Hundtricks?

Tudeluu. Var på sista agiltykursen igår, gick nog ganska bra ändå. Boris är absolut ingen agilityhund men nu har vi provat det och vi kommer säkert hitta våran grej snart, precis som Nanna skrev till mig i en kommentar. Just nu lutar det åt en massa konster. Lyda på inkallning vägrar han men dansa på kommando gör han gärna. Japp.. han har lärt sig själv att dansa. Säger vi dansa så snurrar han runt, men vi måste fortfarande visa med en handgest eftersom han lätt blandar ihop dansa och rulla. Ibland blir han så ivrig att han nästan gör alla konster på en gång. Sitta, ligga, rulla, dansa och pussa. Ja.. Varsågod är han så klart bäst på, äntligen har han förstått att vi måste ha ögonkontakt innan han får ett Varsågod från mig... Min mosters hund kan spela död och torka sig själv med en handduk om han är blöt, ganska roliga tricks.. men jag vill inte ha samma... tips på roliga tricks är uppskattat. 

Vilka konster kan era hundar?


Debatt: Hundskit!

Publicerar ett inlägg som jag har på min egen blogg med, hoppas ni ger er åsikt med.

Oh blev så arg idag på väg hem från jobb. Gick genom kyrkogården och fick se en man med sin hund. Hunden var lös och mannen gick ca 30 meter framför hunden. Han hade absolut ingen kontroll eller koll på vad hunden sysslade med. Dels får man inte rasta hunden där och dels får inte hundar gå lösa på den här tiden på året. Hunden satt och bajsade/kissa på gravarna och mannen brydde sig inte. Hunden sprang fram och tillbaka och gjorde sina behov ett flertal gånger. Jag blev riktigt förbannad och ökade takten för att komma ifatt så att jag kunde skälla ut honom. När jag väl kom ifatt vågade jag inte säga något. Han såg riktigt hemsk ut och jag är tyvärr en människa med fördommar och misstäkte det värsta om mannen. Men, Hur respektlöst är det inte att låta sin hund bajsa på en grav? Ännu värre blir det när han inte tar upp det!! Blir så förbannad på idioter!

Han förstör för oss andra hundägare. Det ploppar upp fler och fler skyltar i stan där man inte får rasta sin hund. Det dröjer nog inte länge förrän man endast får hålla sig i skogspartier eller grönområden. Varför kan man inte plocka upp efter sin hund. Man får automatiskt ett ansvar när man skaffar sig en hund. Det är så äckligt att se bajs ligga, vi ska inte behöva straffas för folks lathet. Vad är det som gör att det är mer okej att inte plocka upp efter sig på kvällen då mörket har fallit? För att på mina morgonpromenader får jag ofta tittar vart jag sätter fötterna. Detta är fan inte okej!!


Min latmask

Jag lyser med min frånvaro. Men jag har haft fullt upp i mitt verkliga liv. Boris har varit snäll och anonym så det finns inget nytt skoj att berätta om honom. Agilitykursen går frammåt men han kan inte koncentera sig en hel timme och vissa hinder vill han inte ens känna vid. Hur mkt gottis man än har i handen... Tur att det endast är en kursdag till, för ärligt talat så var det inte speciellt roligt. Inte alls min grej, kanske därför vi inte köpte en hund som behöver agiliy. Jag tycker att det är bättre med en busig liten latmask vid namn Boris. :)

Knasig hund



Skulle fota Boris och så började han hicka helt plötsligt. Såg så roligt ut när han ryckte till hela tiden. Han får verkligen ordentlig hicka när han väl får den. Lika snabbt som den kom så var den borta igen... Knasig hund det där.

Gissa vem?

Gissa vem som tagit sönder ännu en leksak. Snart har han inga hela kvar. Fast det är iofs tur att han håller sig till sina egna leksaker ist för att gnaga på soffan eller ngt.


Världens sötaste

Har jag världens sötaste hund eller vadå? Även om han vägrar titta in i kameran ;)

Gnäller man tillräckligt länge...


Ända sen vi köpte hästen till lilla Hannah har Boris velat ha den. Han har gnäll massor och verklingen inte kunnat släppa den. För någon dag sedan så tog jag fram kameran för att fota honom. Det ser nästan ut som om han ger upp mot slutet. Men han fick sin belöning.. nästan bara titta på den. Vill inte att han ska bita eller leka med den innan Hannah har fått den. Visserligen har dom också hund men onödigt att pälsa ner den innan hon fått den.

Promenaddags


En bild från dagens promenad.

Ögat var skadat

Kommer ett inlägg. En dag försenat men vi har varit på äventyr hela dagen. Boris skada har nästan läkt. Han bråkade med vår hundtränares hundar och fick antagligen en smäll över ögat. Upptäckte att han var lite svullen och blå på ögonlocket och senare upptäckte vi att ett blodkärl hade spräckt. Han var inte alls sugen på att göra agilityövningarna, kanske berodde det på att han hade ont, kanske inte. Han var helt enkelt inte sugen. Jag tror inte att han tycker det är så roligt med Agility, det är ju synd. Antingen det eller så har han helt enkelt inte förstått övningarna och väljer att inte bry sig om dem heller. Men vi ger inte upp... vi har fler veckor framför oss :)


Stackars Boris

Nawh, stackars Boris. Han skadade sig lite på hundkursen igår. Egentligen inget allvarligt men man blir ändå lite rädd. Berättar mer ikväll när jag har tid. Nu måste vi ut på en promenad innan jobb.

Stackars Boris

Nawh, stackars Boris. Han skadade sig lite på hundkursen igår. Egentligen inget allvarligt men man blir ändå lite rädd. Berättar mer ikväll när jag har tid. Nu måste vi ut på en promenad innan jobb.

Toarullstjuv


Igår kom den här lille busen springandes med ngt han inte fick. Det visste han om så han gömde sig under bordet. Tyvärr blev det dålig kvalite på bilderna men jag var ju tvungen att skynda mig medans han fortfarande hade toarullen i munnen. Knasboll :)

Tips på nyttigt hundgodis

Stewie, husse & Matte kom på snabbesök igår. Jösses vad Stewie har växt. Lika stor som Boris, om inte större. Nu börjar pälsen bullra upp med. Nu när han är större så verkar Boris inte lika intresserad av att leka med honom. Stewie biter alltid Boris i öronen och nu kanske det gör ondare, vad vet jag.. Får se om de vill leka på fredag på hundkursen.

Boris börjar nog bli lite tjockis, tränar honom väldigt mkt i lydnad atm och ena dagen vill han enbart ha godis i belöning men som tur är är lek och bus också en bra belöning, om Boris inte är gods sugen dvs.

Måste hitta ett nyttigare alternativ som är lättuggat, förslag ngn?

Blundar

Bjuder på en bild som är tagen för max 30 minuter sen. Jag försöker lista ut hur min gamla kamera fungerar. Kommer inte alls ihåg inställningarna. Tyvärr är blixten hemsk så Boris bara blundar på allt. =/


RSS 2.0