Chilli har fått konkurrens

image57

Imorse när jag och Boris gick morgon promenaden var det så fint väder och Boris blev alldeles till sig i snön. Det var inte mycket men det räckte. Jag släpte loss honom på ängen och sen stack han. Han rymde den jäkeln, till denna hunden, en flicka vid namn jossan. Ägaren tog det lungt och skrek till mig att det inte var någon fara... Själv hörde jag knappt vad hon sa, jag flåsade som en idiot samtidigt som jag skrek åt Boris att stanna. Vilket han gjorde, tre gånger för att sedan springa vidare. Det var ganska långt. Men Boris och Jossan lekte jätte bra tillsammans och ägaren och jag pratade mycket. Hon bodde också i närheten så skulle det krisa skulle vi hjälpa varandra med hundpassning. Jossan tyckte det var roligare att springa och Boris gjorde allt för att hänga med, gick inte så bra. När vi kom hem somnade han direkt... lille stumpan.

Ny kärlek

image56

Bortskämd hund

image55

Boris gillar inte sin nya korg. Han tar gärna inte leksaker ur den. Han har kommit på att om han piper tillräckligt länge så kommer Matte eller Husse och hämtar något ur den. Denna gång var det husse som inte orkade med hans gnäll, utan välte den och vips.. då gick det bra att rota efter leksaker. Sen fick husse plocka undan alla leksaker.. för dom fanns över hela vardagsrummet när kvällen tog slut.

Pusskalas

image54

Tre i sängen är för mycket

image53
Min sambo påstår att han inte får någon plats i sängen och att jag och Boris tränger ut honom. Ursäkta mig men vem är det som har 15 cm på vänster sida om inte jag?

Makes a Donald Trump

image52

"farfar"

image51
Bild: Mars -08, Boris och "farfar"

"Morfar"

image50
Idag var vi hos mina föräldrar. Tyvärr glömde jag kameran så det blir inga fina solbilder på Boris. Vi hade ytterdörren öppen så han kunde lägga sig ute på trappan och sola lite. Men mest skällde han på grannhunden som inte kunde vara tyst. Japp... ni hörde rätt. Boris skällde. Det händer minsann inte ofta och tyvärr fick jag inte med det på video. Men har massa annat inspelat på honom så ngt ska jag nog kunna lägga upp ist.

Bild: Aug -07, Boris och min pappa

Tittut!

image49
Det var så roligt att se Chilli och Boris leka. Chilli hittade en gardin att gömma sig bakom, man kunde se genom gardinen och detta snappade Boris upp. Han såg henne men visste inte hur han skulle komma åt henne. Varje gång han kom nära gardinen så nafsa hon till och så höll de på hela tiden, förutom när han jagade henne och hon skällde. Dom är för roliga dessa små liven.

Chili loves Boris

En liten bild på Boris och hans lille kompis. Kommer fler bilder lite senare, just nu måste jag till jobb. =/
image48

Hemma igen

Nu har boris varit och busat med flickvännen lite. Herregud viket liv det var. Sprang överallt, jagades, busades, naffsades. Boris är lite väl på om man säger så, han förstår inte att han inte ska springa efter den andra hunden hela tiden, klart att den tröttnar. Men jag och Chilis ägare Felicia tror på deras vänskap och ska försöka träffas oftare.. så kanske de lugnar ner sig. Bilder kommer så fort jag hinner.

Godnatt

image47

Flickvän

Imorgon ska Boris träffa sin lilla "flickvän", Chilli. Ska bli jätte roligt, hoppas han inte jagar runt henne hela tiden som han gjorde sist... hon var nog lite trött på honom =)

Zzzz

image46
Just det, här kommer bilderna som utlovat. Boris är otroligt nyfiken på vad det är som låter under tröjan att han t.o.m klättrade upp på Dan för att titta. :)

Hundar är mer än ett djur

Studier visar att hundägare har generellt sett bättre hälsa än de utan hund. Hundägare har lägre blodtryck och vilopuls samt är mindre stressade. Vi hundägare rör oss oftast betydligt mer än de som inte har en hund. Men även andra faktorer som hundens avstressande effekt såsom ömhet, närhet och faktiskt beröring - att smeka en mjuk päls sägs vara väldigt avstressande.

Hunden är väldigt framgångsrik i flera yrken tex som mögelhundar, ledhundar, det finns t.o.m hundar som kan lukta till sig livshotande tumörer. Hunden har även varit framgångsrik hos sjuka barn med diverse sjukdomar. Det är helt otroligt hur en hund kan fungera.

En hund är så mycket mer än ett djur!


Dentastix... mums

Boris favoritgodis är Dentastrix, vilket är super då det är lite nyttigt med. Godiset fungerar som en mild tandborstning. Dessutom lovar Pedigree att om hunden får en om dagen så har hunden friska tänder livet ut. Låter lite väl bra för att vara sant. 

image45


Hursom... Boris fick en innan den var borta på några sekunder sen pep han efter fler. Stackars liten...

Väcka husse

Oj, Husse och hans kompis ligger och halvsover i soffan (de har varit uppe hela natten). Men Boris låter inte dem sova, neeejdå. Har tagit en del bilder som jag lägger ut lite senare. Kompisen som snarkar ligger värst till, Boris vet knappt hur han ska reagera :D

Latmask

Nu säger vi nog godnatt.
Natti Natti, som min pappa alltid sa.

image44

Borta!

I måndags var det så mycket snö att man knappt såg Boris, idag har allt smält bort, finns bara en enstaka plätt här och där. Boris tycker förstås att det är jätte tråkigt.
image43

Försvunnen

image41
Boris letade förtvivlat efter sin nya kompis, snögubben, men den var borta. Nästan all snö är borta, som tur är finns det ingen slask. Skönt att slippa det iaf.

Njuta II

image40

Slicka

image39
Boris testar myten, fastnar verkligen tungan om man slickar på en stolpe?

Snögubbe II

image38

Snögubbe

image37

Leka

image36

Njuta

image35

Videoklipp


Snömonster

image34
Puuh, tur att vi klippte honom idag ;)

Ny kompis

image33
Åh, Boris hittade en ny kompis i snön. Ibland såg man dem inte men de hade iaf roligt. Kul att det finns många hundar i området som han kan leka med.

Matte och Boris

image32

Husse och Boris

image31

Paradiset!

image30
Boris blir så galen när han ser snö, han visste knappt var han skulle börja äta. Sprang runder det gjorde han, gick inte ens att kalla in honom. Godis hade ingen effekt på honom i snöovädret, han var i paradiset!

Vräker ner snö

Usch, nu måste vi nog ut och rasta Boris lite. Trots ovädret. Boris kommer älska det, det är massor av snö, mer än han någonsin sett. Undrar hur han reagerar nu när han inte ha mycket päls kvar. Först ska jag visa upp honom för grannen, även kallad vår hundvakt. Hon kommer bli såå glad över vårt besök.


Lika som bär?

Tycker att Boris liknar en Cavalier king Charles spaniel nu när han klippt sig. En av raserna (mops, dvärgspets var också kandidater) som vi funderade på innan vi köpte Boris, men vi är glada att det blev en Shih tzu.

Visst är det likt?
image29

Posa kan han!

image28
Awwh, ibland är han duktigt på att posa in i kameran med sitt lilla bilbälte. Här är han nyklippt och allt. Så söt vår lille bebis.

Hemma från frisören

Hemma igen! Och nu är han betydligt piggare än i det förra inlägget :D
image27

Trött i bilen

image26
Kissignödig var han misann också, stod väääldigt länge vid stolpen utanför hundfrisören och väntade på honom. Han tog sin tid på sig ;)

Vilket är bäst?

Idag har Boris varit hos frisören, tre timmar tog det!!. Jag har varit orolig över att denna dagen skulle inträffa, men vi var tvunga kände vi. Inte får vår skull (vi hade gärna behållt honom långhårig) men för hans egen skull. Så att han kunde få bete sig som en hund, ut och leka, rulla i lera, jaga andra hundar, busa och vara lekfull. Det fick han visserligen innan med men oftast resulterade det i ett bad och mycket pälsvård, vilket han inte alls gillar. Till en början tyckte jag att han såg konstig ut, men nu har man vant sig och han är ganska söt ändå. Eller jag säger som Magnus, min sambo sa: "Jag är inte heller så snygg när jag precis kommit från frisören". Nej.. det stämmer faktiskt, det är fult för att det är ovant, inget annat.
 
Men bäst av allt är att Boris verkar trivas i det, skäms inte eller något sånt. Skönt! Tyvärr bara att det är värsta snöovädret där ute, bara han inte fryser. Men enligt frisören ska det inte vara några problem för jag vägrar klä ut honom.


image25

En puss löser allt

image24
Efter att ha surat ett tag bad jag Boris om en puss och det fick jag. På bilden efter ser han inte lika sur ut, tror nästan att jag kan se ett litet leende. (Försöker intala mig detta, har så dåligt samvete för badet)

Surgubbe :D

image23

Boris har badat

image22
Nu har Boris badat, hans blivade frisör sa att man kunde ha honom fin tills han kom så slapp de bada honom där och vi sparade tid. Men han gillade det inte, första gången han har fått bada så länge, han har ju jättelång päls nu. Den tar tid, sen surade han i soffan hela kvällen, helst under handdukarna.

Boris och sin nya korg

Nu ligger Boris leksaker i hans nya korg, till en början var han lite försiktig men nu har han vält korgen och spridit ut sina leksaker över hela vardagsrummet. Min lilla buse...
image21

Ute och lekt

image20
Det första vi gjorde var att springa loss på ängen idag, dock glömde jag en boll att kasta men lite motion fick han nog allt. Fast... han fick nog mer godis än motion. ; )

Mjukt att ligga på

image19
Idag köpte vi en ny matta, Boris föll för den direkt. Tyvärr var den alldeles för stor så det får lämnas tillbaka, tror han saknar den gamla mattan, inget mjuk att ligga på runt våra fötter.

Snöbus

image18

Då och Nu

image17
Här har det inte hänt så mycket, fått lite längre päls...typ.

Då och nu

image16
Så mycket han har förändrats på sex månader.

Hur kan man inte älska honom?

image15
Tyvärr ligger han inte på detta sättet längre, bara bakdels-posen är kvar.. lite synd för det är så sött :)

Pusskalas

image14

Boris - 8 veckor

image13
Bjuder på en bild där Boris är 8 veckor, tror detta är andra dagen vi har honom hemma. Så liten och söt han är!

Boris och sin bästis ;)

image9
image10

För många leksaker

Boris har lyckats charma många, därför har han så många leksaker, mer än vad jag vill att han ska ha. Givetvis ska han ha alla leksaker ute på en gång. Varje dag när jag kommer hem plockar jag undan alla leksaker. Boris övervakar alltid det hela och följer med in i sovrummet där hans lilla hus finns med alla leksaker. Så när alla leksaker är undanlagda då plockar han fram nästan alla igen. Han leker inte med dem, han vill bara plocka fram och jävlas, den busen ; )

image8

Boris sjuk?

Jag misstänker att Boris inte mår så bra av sin mat. Han har ju övergått från valpmat till foder som är speciellt utformat för hans ras, Shih tzu. Detta har skett över en längre period där han till en början fick 25% nyttfoder och 75% valpfoder sen 50/50 ect. Han har blivit lite hård i magen och behöver inte uträtta sina behov lika ofta, dessutom är det väldigt mörkt. Han har även blivit slö och trött, får ge det lite tid och se hur det utvecklar sig.

Någon som har erfarenhet av detta?

image7

Söndags seg

image6Idag har Boris varit seg. Han sov hos husses föräldrar. När han kom hem på morgonen gick han och la sig direkt, sen har han inte rört sig så mycket. Frågade min svärmor vad dom hittat på eftersom han är helt slut.

De hade tydligen gått en jätterunda och Boris hade även rymt in till grannen för att hälsa på kaninen. Ännu ett djur som han är nyfiken på. Bara han nu inte vänt på dygnet och vill leka mitt i natten, kanske bäst att sysselsätta honom så han inte sover mer.


Det här är Boris

Boris är en Shih tzu på snart 10 månader. Han är en busig liten filur  med mycket energi. Helst gillar han att jävlas med matte och husse, det är iaf vad de tror. Speciellt är det roligt att leka med leksaker som piper när de kollar på film eller ska sova, numera har han även fjäskat till sig en plats i sängen. Oftast på mattes sida, hon klagar visserligen inte men husse gör, då han inte får så mycket plats längre.

Som liten vägrade han gå i koppel, men det gjorde inte så mycket. Han var inte snabb nog att rymma om han så skulle velat. Katter och fåglar har han alltid varit intresserad av, betydligt intressantare än hundar menar han. Fast nu när han vet vad flickor är blir han alldeles till sig så fort han får hälsa på en. Så länge matte har en godis i handen brukar han lyda, förutom när det gäller flickor förstås.

Som valp genomgick han en valpkurs, gick bättre än förväntat. Boris var oftast bäst i klassen och var lärarens favorit. Han har dock fått semester under vinterhalvåret, svårt att träna honom i fuktigt väder eftersom han helst inte sätter tassarna i blött gräs. Snö däremot älskar han, han brukar jaga och äta upp allt han kan hitta. En del fastnar i pälsen vilket innebär borstning, ett moment han inte är så förtjust i. Därför ska han klippas nästa vecka för att kunna leka med de andra hundrna  i omårdet igen. Favoriten heter Ceasar som är grannhunden, en Golden Retriver. Han brukar låta Boris vinna men Boris har inte fårstått det så vi låter han leka matcho ett tag till.

Boris är världens underbaraste hund som ger glädje varje dag. En sådan hund måste få glädja andra, därav startar jag en blogg om honom. Hoppas ni tittar in då och då och säger hej. ♥

image5

RSS 2.0