Inkallning med visselpipa?


Bild: Jag.

Ikväll ska vi öva lite hjärnjympa innan vi går och lägger oss. Boris är en envis liten sak. Han vägrar göra som vi säger om han inte känner för det och då spelar det ingen roll om vi flaxar med 100kg godis. Är vi inomhus och övar lite hjärnjympa så går det oftast bra. Inkallning går sådär, oftast inte alls, har försökt allt känns det som. Varit envis och övat, övat och övat men med ojämna resultat. Ena promenaden lyder han medans nästa existerar jag inte. Jag ska prova inkallning med visselpipa nu... Någon som provat det?

Kommentarer
Postat av: I våran lilla vrå

SVAR: HEJ!! Ja, det låter ju bättre å mer praktiskt att klippa ner pälsen.. tänker jag oxå göra sen!

Min lilla Betty är en blandras, renrasiga föräldrar (shih-tzu & Maltese). Men hon är till sättet som en shih-tzu och har en päls som en Maltese..



Ha de bra

2009-03-02 @ 09:23:24
URL: http://cettciliasklotter.blogg.se/
Postat av: Barbamorsan

Vilka söta vovvar. Inkallning med visselpipa har jag inte prövat men har ingen hund just nu. Hade en gång i tiden och visslade , det fungerade...

2009-03-03 @ 12:40:01
URL: http://barbamorsan.se
Postat av: Thess

Ett litet tips med inkallning...

Sätt långlina på honom och kalla in.

Ropa hans namn och sen kom, och mellan namnet och kom:et så rycker du i långlinan, lyssnar han på sitt namn rycker du bara i luften, annars blir det en påminnelse om att hoppsan, matte menade visst allvar.

Belöna kanonduktig när han kommer och ryck i linan mellan namn och kom tills han funkar bra på det. Sen låter börjar du om samma sak fast endast när han verkligen är inne i någon lukt. Du kan kleta något gott på en trädstam eller nått så att han har all fokus dit, och sen börjar du inkallningen igen, så att han också lär sig att han ska komma oavsett vad annat som lockar.

På det sättet lär han sig att du alltid menar allvar men efterhand lär han sig också att det alltid är roligast i världen att komma till dig, så var noga med berömet!

Bara ett litet tips :)

2009-03-03 @ 19:02:24
URL: http://pitbullqueen.blogg.se/
Postat av: Saraicg

Så himla söt header! :D

2009-03-03 @ 22:16:58
URL: http://saraicg.blogg.se/
Postat av: Josefiin

åh vad sööta :)

och jättegullig header

2009-03-04 @ 14:32:32
URL: http://jossarvidsson.blogg.se/
Postat av: Becca

Hej. Jag har just nu en kort undersökning på min blogg, i samband med ett skolarbete. Jag skulle bli väldigt glad om du ville vara med och svara på lite korta fårgor.



Länk till inlägget: http://miimo.blogg.se/2009/march/undersokning.html



Tack för hjälpen!

2009-03-04 @ 20:12:43
URL: http://miimo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0